Visoka škola CMS – Centar za multidisciplinarne studije Tuzla raspisao konkurs za upis novih studenata / 5 odsjeka za koje “zime nema”


Nakon studija, posao će tražiti Vas, a ne Vi posao

cms web (2)

Doc.dr.  Esad  Mušanović, prvi doktor nauka iz saobraćaja u TK i direktor Visoke škole CMS  – Centra multidisciplinarne studije Tuzla

Na fakultetima u Tuzlanskom kantonu već je počeo upis studenata u novu akademsku, 2018/2019 godinu studiranja.  Ovih dana na ulicama Tuzle često se mogu sresti mladi ljudi sa indeksima u ruci, puni nade i optimizma da će donijeti pravu odluku za svoju budućnost i da će nakon studija naći dobar posao.

Izbor fakulteta je svakako jedna od najvažnijih odluka u života i zbog toga je važno koji fakultet odabrati i šta studirati. Izbor nije lak, pa je stoga bitno odabrati najbolji i onaj koji nudi perspektivu a upravo je takva, Visoka škola za multidisciplinarne studije „CMS“ Tuzla.

Sigurnost u nesigurnim vremenima

Konkurs za za prijem redovnih i vanrednih studenata u prvu godinu dodiplomskih studija – četverogodišnji studij (8 semestara) / 240 ECTS bodova u akademskoj 2018/2019. godini 2018 i za prijem redovnih i vanrednih studenaqta u prvu godinu dodiplomskih studija – trogodišnji studij (6 semestara) / 180 ECTS bodova u akademskoj godini  2018/2019. godini raspisan je 23.5.2018.godine.

cms web (11)

Centar za multidisciplinarne studije (CMS) svim je zainteresovanim mladim ljudima, ali i onima koji žele promijeniti svoj život na bolje predstavio Vodič za studente i otvorio širom vrata, kako studentima sa područja TK, tako i sa šireg područja.

Fakultet se nalazi u neobičnoj velelepnoj zgradi, preko puta Termoelektrane Tuzla, vrši upis na odsjeke nakon kojih dobiti  posao ne predstavlja problem jer se radi a aktuelnim zanimanjima koja se traže.

5 studijskih programa za koje, „nema zime“

cms web (6)

Visoka škola CMS – Centar za multidisciplinarne studije je osnovan 2015. godine i sada završava treću akademsku godinu. Istovremeno upisuje četvrtu generaciju studenata a konkurs je otvoren do popune mjesta, po raspisivanju javnog oglasa po studijskim programima, ističe direktor Visoke škole CMS  – Centra multidisciplinarne studije Tuzla, doc.dr.  Esad  Mušanović,  koji je inače prvi doktor nauka iz saobraćaja u TK.

– „Mi organizujemo 5 (pet) studijskih programa, jedini imamo studijski program zaštite na radu i zaštite od požara, koji do sada nije bio u TK. Također imamo iformacione tehnologije, zatim studijski program poslovne ekonomije sa fakultetom menadžmenta  o turizmu i menadžment javne uprave i finansija“, kazao nam je direktor Mušanović, te pojasnio:

86 potpisanim sporazuma sa privrednim društvima

cms web (4)

– „Obavezno pored kabinetskog učenja, studenti već od prve godine imaju praktična predavanja u privrednim društvima sa kojima imamo sklopljenu saradnju. U Tuzlanskom kantonu imamo potpisano 86 sporazuma sa privrednim društvima, gdje studenti idu na praksu. Na taj način pripremamo studente za tržište rada, da ne budu samo jedna od brojki na birou za zapošljavanje. Dokaz uspješnosti ove naše prakse je da smo do sada, već u trećoj akademskoj godini zaposlili 10 najboljih studenata u privrednim društvima sa kojima imamo sporazum o privrednoj saradnji“, ističe direktor, dr.  Mušanović.

– „Svim našim studentima, nakon završene 4 godine studija nudimo prvo zaposlenje i odrađivanje pripravničkog staža, ako budu vrijedni i marljivi mogu naravno i da ostanu na tom radnom mjestu. Naši studenti studiraju bez stresa, imamo ljubazne nastavnike i studentsku službu kod kojih je student na prvom mjestu, a ne profesor, to je kod nas važno. Poruka našim studentima je da će kod nas steći praktično i stručno znanje i komptetencije sa kojima će biti konkurenti na tržištu rada kroz teoretsku i praktičnu nastavu, mi im to garantujemo“, naglašava direktor Mušanović.

Nastavni kadar koji garantuje vrhunske studije

cms web (3)

– „Naša institucja je otvorena, i za studente i za roditelje, da dođu na nastavu i da vide da svakom studentu posvećujemo potpunu pažnju, uvažavanje, kao ravnopravnim sa profesorima i da je profesor u svakom trenutku na raspolaganju studentima.  Na našoj Visokoj školi CMS imamo profesore koji imaju 300 godina rada u prosjeku obrazovanja, nauci i praksi, odnosno u CMS –u.

Imamo 40 doktora nauka koji obrazuju studente, u stalnom radnom odnosu, gostujuće profesore koji obrazuju naše studente, koji su iz cijele BiH, oba entiteta, te iz Republike Hrvatske“ – kaže nam na kraju dr. Mušanović.
cms web (10)

Duška REBIĆ
Izvor14.6.2018. 11:57:00